Cursuri programate
Protectia radiologica in practici cu surse de radiatii ionizante, nivel 1
Cursul de radioprotectie se adreseaza personalului tehnic din industrie si cercetare care desfasoara activitati cu instalatii radiologice cu surse de radiatii (sisteme de masurare cu radiatii ionizante, ARN, CND, alte aplicatii) sau in lucrul cu surse deschise. Cursul de radioprotectie va fi avizat CNCAN pentru obtinerea permisului de exercitare nivel 1 in domeniile GR (generatori de radiatii X), SI (surse inchise), SD (surse deschise), AP (acceleratori de particule). Se pot inscrie persoane cu studii medii si superioare care utilizeaza/gestioneaza instalatii radiologice cu surse de radiatii.
PERIOADA: 03.12.2024-06.12.2024
DOMENIU: Generatori de Radiatii GR, Surse Inchise SI, Surse Deschise SD, Acceleratori de Particule AP
LOC DE DESFASURARE: CPSDN (Platforma Măgurele)
Se mai pot face inscrieri.
Securitate Radiologica in practici cu surse de radiatii ionizante, nivel 2
Centrul de Pregatire si Specializare in Domeniul Nuclear organizeaza, in perioada 04.11.2024 – 22.11.2024, programul de pregatire initiala:
„Securitate Radiologica in practici cu surse de radiatii ionizante”, nivel 2.
Cursul de radioprotectie va fi avizat CNCAN pentru obtinerea permisului de exercitare nivel 2. Se pot inscrie persoane cu studii medii sau superioare care desfasoara activitati in practici de utilizare/manipulare instalatii radiologice pentru domeniile: generatori de radiatii X (GR), surse radioactive inchise (SI), surse radioactive deschise (SD), acceleratori de particule (AP). Instruirea se planifica astfel incat participantii sa poata urma modulele necesare domeniului care ii intereseaza:
04.11.2024 – 08.11.2024 modul comun, obligatoriu pentru orice domeniu
11.11.2024 – 13.11.2024 modul de pregatire pentru domeniul GR
18.11.2024 – 21.11.2024 modul de pregatire pentru domeniul SI
21.11.2024 – 22.11.2024 modul de pregatire pentru domeniul SD
14.11.2024 – 14.11.2024 modul de pregatire pentru domeniul AP
PERIOADA: 04.11.2024 – 22.11.2024
DOMENIU: Generatori de Radiatii GR, Surse Inchise SI, Surse Deschise SD, Acceleratori de Particule AP
LOC DE DESFASURARE: CPSDN (Platforma Măgurele)
Se pot face inscrieri pana marti, 01.10.2024. Numarul de participanti este limitat!
Securitate radiologica in practici cu surse de radiatii ionizante, pregatire continua (reciclare), nivel 2
Cursul de radioprotectie se adreseaza personalului tehnic (fizicieni, ingineri, chimisti, tehnicieni, etc.) care desfasoara activitati cu instalatii radiologice in domeniile generatori de radiatii (GR), surse radioactive inchise (SI), surse radioactive deschise (SD), acceleratori de particule (AP). Cursul (de reciclare) va fi avizat CNCAN pentru prelungirea permisului de exercitare nivel 2. Se pot inscrie persoane cu studii medii si superioare care au absolvit anterior un curs de radioprotectie avizat CNCAN nivel 2 pentru domeniul corespunzator.
PERIOADA: 14.10.2024 – 16.10.2024
DOMENIU: Generatori de Radiatii GR, Surse Inchise SI, Surse Deschise SD, Accelaratori de Particule AP
LOC DE DESFASURARE: CPSDN (Platforma Măgurele)
Se pot face inscrieri pana marti, 10.09.2024. Numarul de participanti este limitat!
Cursuri de radioprotectie
Pe perioada vacantei de vara CPSDN va invita sa va inscrieti la programele noastre de pregatire in radioprotectie ce vor fi organizate in sesiunea de toamna.
Cursurile de radioprotectie vor fi avizate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) in vederea obtinerii permisului de exercitare nivel 1, 2 sau 3 pentru domeniile Generatori de Radiatii GR, Surse Inchise SI, Surse deschise SD, Acceleratori de particule AP, in toate sectoarele de activitate (medical, industrial, cercetare, servicii etc).
Ce este un laser?
CPSDN prezinta un curs online despre laseri.
- Ce este un laser?
- Ce este in interiorul unui laser?
- Care sunt proprietatile radiatiei laser?
Daca vreti sa aflati raspunsul la aceste intrebari si la altele legate de laseri si de fizica laserilor va invitam sa parcurgeti materialul interactiv de mai jos (click pe imagine)
Cursul a fost realizat de dr. Gabriel Stanescu (IFIN-HH) si dr. Marian Zamfirescu (INFLPR). Multumiri dr. Maria Dinescu (IFIN-HH si INFLPR) si ing. Anatol Oprea (Ascendia Design) pentru sprijinul acordat in realizarea acestui material.