Cursuri de radioprotectie

Pe perioada vacantei de vara CPSDN va invita sa va inscrieti la programele noastre de pregatire in radioprotectie ce vor fi organizate in sesiunea de toamna.

Cursurile vor fi avizate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) in vederea obtinerii permisului de exercitare nivel 1, 2 sau 3 pentru domeniile Generatori de Radiatii GR, Surse Inchise SI, Surse deschise SD, Acceleratori de particule AP, in toate sectoarele de activitate (medical, industrial, cercetare, servicii etc).

27 Responses to Cursuri de radioprotectie

 1. Dumitru Viorica says:

  Buna ziua,

  Sunt absolventa a Fac. De Fizica, promotie 1997, sectia Polimeri. Pana in prezent mi-am desfasurat activitatea ca profesor de fizica, dar acum sunt somera. Sunt interesata sa particip la cursurile Dvs de radioprotectie, cu speranta ca acestea ma vor ajuta sa imi gasesc un loc de munca intr-un alt domeniu.
  Vreau sa stiu:
  -daca se mai fac inscrieri;
  – durata cursurilor;
  – costul cirsurilor.

  Va multumesc pentru timpul acordat,
  Cu respect,
  Dumitru Viorica

  • cpsdn says:

   Cursurile de radioprotectie se adreseaza persoanelor care desfasoara activitati in domeniul nuclear. Pentru dumneavoastra se pare ca ar fi mai potrivit un curs de calificare/ specializare/ perfectionare. Cursurile pe care le vom organiza vor fi anuntate pe site-ul nostru cu circa o luna inainte.

   • costeanu claudiu says:

    buna ziua. doresc sa stiu mai multe detalii legate de cursul de radioprotectie: perioda desfasurarii, costuri, …. . Sunt asistent de cercetare in fizica si doresc sa-mi aprofundez cunostintele.
    Multumesc!

    • cpsdn says:

     Perioadele de desfasurare ale cursurilor pe care le organizam sunt anuntate pe site-ul nostru cu circa o luna inainte. In functie de practica pe care o desfasurati se stabileste tipul de curs pe care trebuie/ doriti sa-l urmati. Alte detalii sunt specifice fiecarui curs. Daca doriti lamuriri suplimentare va rugam sa ne contactati telefonic sau prin email.

 2. alina says:

  buna ziua, as dorii lamuriri legate de cursul de radioprotectie, lucrez intr-un cabinet de stomaologie si detinem si aparat radilogic. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pt a reusii sa execut radiografii dentare. Multumesc.

  • cpsdn says:

   Pentru procesul de autorizare este nevoie sa consultati un expert in protectie radiologica. Lista acestora o gasiti pe site-ul CNCAN.
   Pentru a putea fi persoana responsabila cu securitatea radiologica (cerinta necesara pentru autorizare CNCAN) trebuie sa urmati un curs de radioprotectie nivel 2, avizat CNCAN, apoi sa dati examen la CNCAN si sa obtineti permis de exercitare nivel 2.
   CPSDN organizeaza programe de instruire in domeniul radioprotectiei, la sediul sau din Magurele sau la sediul unitatilor medicale, in functie de solicitare.
   Exista posibilitatea, in septembrie/octombrie a.c., sa organizam un curs la sediul unui spital din Bucuresti. Este nevoie de solicitarea dvs. pentru participare la acest curs.

   • Nedelcu Mirela says:

    As dori informatii legate de sustinerea unui curs de radioprotectie nivel 2, in perioada urmatoare, sunt medic specialist radioterapie.

    Multumesc anticipat

    • cpsdn says:

     Un curs de radioprotectie de nivel 2, domeniul Radioterapie RDT, il vom organiza de indata ce vom avea suficiente solicitari. Daca doriti sa participati va vom anunta din timp detalii legate de organizarea cursului.

     • Buna ziua.
      Sunt profesor la UBB Cluj-N, fac. de Fizica.

      Sunt interesat intr-un curs de pregatire necesar pentru autorizarea CNCAN.

      Va rog sa ma contactati pe mine sau pe decanul fac. de Fizica, prof. Aurel Pop daca exista posibilitatea organizarii unui curs la Cluj.

      Cu stima,
      prof.dr. Ciurchea Decebal-Radu

 3. Dorhoi Lacramioara says:

  Buna, sunt asistent medical generalist la un cabinet de radiografii dentare, as dori sa fac un curs in acest domeniu, pt a putea efectua radiografii. De ce curs am nevoie?

  • cpsdn says:

   Un curs de radioprotectie in radiodiagnostic pentru asistenti medicali va fi organizat in luna ianuarie 2016. Urmariti site-ul nostru pentru detalii.

 4. Maria M says:

  buna ziua

  sunt inginer chemist si as vrea sa obtin permis de exercitare nivel 1 si 2 sa lucrez intr-o radiologie si dupa ce capat experienta sa conduc chiar eu o radiologie.
  puteti sa imi spuneti avand in vedere ca nu am urmat scoli cu profil sanitar, daca pot obtine permisul 1 si ulterior permisul 2, cu diploma pe care o am…cu conditia sa trec examenele?

  • cpsdn says:

   Pentru eliberarea permisului de exercitare, cel mai indicat este sa va adresati CNCAN. Pentru practicarea unei activitati medicale, autoritatea competenta este Ministerul sanatatii.

 5. Daniela says:

  Buna ziua,sunt asistenta medicala ,la un cabinet stomatologic,unde se fac radiografii dentare.As dori sa sa ma inscriu la cursul necesar ,pentru realizarea acestui lucru.Ce curs trebuie sa fac,in ce perioada se desfasoara si unde se face acest curs,care sunt costurile si actele necesare inscrierii?Va multumesc.

  • cpsdn says:

   Pentru partea de radioprotectie este necesar sa absolviti un curs de nivel 1 pentru asistenti medicali in domeniul radiodiagnostic. Cursurile se vor afisa pe site cu circa o luna inainte. Daca avem datele dvs. va vom anunta prin email organizarea unui program de instruire corespunzator practicii dvs.

 6. Dali Réka says:

  Bună ziua.
  Sunt medic dentist angajata pe un CMI care deschide și un punct de lucru unde tot eu am sa lucrez.Proprietarul(tot medic dentist) dorește sa achiziționeze două radiografii în ambele cabinete.Ce pasuri ar trebui sa urmăm sa putem efectua radiografii?
  Va mulțumesc anticipat

  • cpsdn says:

   Pentru a putea desfasura activitati cu o instalatie radiologica trebuie sa fiti posesor al unui permis de exercitare emis de CNCAN. Pentru eliberarea permisului trebuie sa participati la un curs de radioprotectie. Un astfel de curs pentru medicii dentisti se va desfasura in perioada 13-14 sept 2016 la sediul Centrului de Pregatire (CPSDN)

 7. Teodorescu Dan says:

  Buna ziua

  Sunt medic stomatolog si am permis de exercitare nivel 2 .Doresc sa stiu daca organizati cursuri de radioprotectie pana la sfarsitul acetui an intrucat ma intereseaza acestea fiindu-mi necesare pt prelungireade exercitare.

  Cu stima

 8. Daniel says:

  Buna ziua,
  Ma intrbam daca ma puteti ajuta cu ceva informatii.
  Sunt rezident de ortopedie si am inteles ca , avand in vedere ca un numar ridicat de interventii chirurgicale in aceasta specialitate necesita utilizarea aparatului rontgen, ce curs si unde trebuie facut ? Nu cred ca e obligatoriu ca rezident dar ca specialist am inteles ca este sa ai atestat sau curs dar inca nu m-am lamurit ce curs si under section fac.
  Multumesc

 9. bucur otilia says:

  pot urma un curs de radioprotectie pt a lucre ca voluntary in sectie de radiologie, asistent ?

 10. Stoica Bogdan says:

  Buna ziua,
  Eu lucrez ca asistent medical la Angiograf si am inteles ca este necesar sa urmez un astfel de curs.
  Imi puteti spune ce curs si cand se poate face? (eventual si costul).
  Multumesc,

 11. Geanina Miu says:

  Buna ziua,
  Sunt medic stomatolog si as dori sa stiu daca si cand organizati un curs de radioprotectie in Bucuresti?
  Va multumesc.

 12. BRINZAN DOINA says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Doina Brinzan si sunt medic specialist medicina nucleara, angajata in cadrul Laboratorului de Medicina Nucleara al Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste. As dori sa stiu daca mai organizati anul acesta curs de radioprotectie pentru medici de medicina nucleara-SURSE DESCHISE.Imi este necesar un astfel de curs de radioprotectie-nivel 2 pentru innoirea permisului de exercitare nivel 2. Situatia este destul de presanta din cauza modificarii legislatiei (pana acum puteam face orice fel de curs de radioprotectie nivel 2 pentru inscrierea la examenul CNCAN pentru permis nivel 2 si am deja unul de radiodiagnostic facut, dar imi este necesar unul special de medicina nucleara-surse deschise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *